İtalya Serie A ekiplerinden Milan’da forma giyen Hırvat oyuncu Ante Rebic, yardımseverliğiyle alkış alıyor. 27 yaşındaki yıldız oyuncu, ülkesinde bulunan otistik çocuklara toplamda 8 bin sterlinlik bir bağış yaptı. Bu sezon Milan'da gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çekmeyi başaran Rebic, Hırvatistan'daki yaşamını unutmayarak yaptığı yardımlarla da ülkesindeki vatandaşların kalbini fethetmeyi başardı.

Serie A'ya geri dönmesi çok uzun sürmeyen Hırvat oyuncu, ilk olarak kiralık gittiği Milan'ın 2020-21 sezonunun başında bonservisli oyuncusu oldu. 2018 Dünya Kupası'nda Hırvatistan'ın finale kadar yükselen yolculuğunda büyük pay sahibi olan Rebic, futbolculuğunun yanı sıra sosyal yardımlarıyla da dikkat çekiyor.

8 BİN STERLİN…

Hırvatistan'ın Slavonski Brod adlı şehrinde bulunan otistik çocuklara yardım için 8 bin sterlin bağışlayan Ante Rebic, bu yardımlara yabancı değil. Köklerini unutmayan yıldız futbolcu, 2018 yılında da Hırvatistan'ın bir köyünde yaşayan 500 kişinin borçlarını tek başına ödemişti.

Ante Rebic'in son yardımı ise 'The Golden Sequin Centre' isimli otizmli çocuklar için çalışan rehabilitasyon merkezine yeni bir tesis inşa etmek oldu. 220 çalışanın olduğu bu rehabilitasyon merkezine yeni bir tesis inşa edecek olan Rebic, çocukların daha iyi şartlarda eğitilmesini planlıyor.

Kaynak: The Sun-21.02.2021